Mechanische toetsenborden

Als je een nieuwe computer hebt, is het natuurlijk belangrijk om ook de juiste randapparatuur te hebben. We bespreken hier de mechanische toetsenborden.

Iedere switch van een toetsenbord voelt verschillend aan. We beginnen met het bespreken van de Mechanische toetsenborden:   Bij mechanische toetsenborden wordt er gebruik gemaakt van een switch. Die registreert individueel een toetsaanslag. Hoe een toets moet aanvoelen is een persoonlijke keuze. U kunt ze testen door bijvoorbeeld naar de Mediamarkt te gaan en daar verschillende toetsenborden (met verschillende switches) te testen. Zo kunt u zelf bepalen welke voor u het fijnst is. De meest bekende switches zijn van de fabrikant Cherry MX. We bespreken hier de 5 bekenste switches.   Cherry MX Blue: Met deze switch is typen een genot. U kan precies voelen wanneer u een toets registreert. Door de "tactile bump", een soort klikkend geluid, geeft aan wanneer de toets geregistreerd is. Het is fijn om mee te typen. maar wel de luidste switch van deze drie. De switch heeft 60 gram kracht nodig om ingedrukt te worden en moet 2.2 mm reizen om geregistreerd te worden.   Cherry MX Red: Deze switch wordt veel gebruikt door gamers omdat er niet veel kracht moet worden gebruikt om de toets aan te slaan. Dat zorgt voor een snellere reactie in game. De switch heeft 45 gram kracht nodig om ingedrukt te worden en moet maar 1.9 mm reizen om geregistreerd te worden. dat maakt deze switch zeer geschikt voor gaming.   Cherry MX Brown: Deze switch ligt een beetje tussen het gebied van gaming en het gebied van typen. Er is minder kracht nodig om deze in te drukken dan de Blue switches maar er is nog steeds sprake van "tactile bump". Je hebt wel meer kracht nodig dan de Red Switches, dat zorgt ervoor dat je niet per ongeluk een verkeerde toets aanslaat.   Cherry MX Silver (Speed): Deze switch is uitermate geschikt voor gaming, maar niet voor typen. Door de lichte switches heb je maar 45g kracht voor nodig. De toetsen hoeven maar 1.2 mm reizen om geregistreerd te worden, hierdoor sla je tijdens het typen heel snel een toets mis. Voor het gamen wil je natuurlijk dat je toetsaanslagen snel geregistreerd worden en daarvoor is deze switch de allerbeste.   Cherrr MX Black: Deze switch is bijna hetzelfde als de blue switch, je hebt evenveel kracht nodig (60g) alleen de toets registreert een klein beetje sneller omdat de toets maar 2.0 mm moet reizen in plaats van 2.2. Je hebt ook niet de tactile bump en het klikkende geluid.   Mijn persoonlijke favoriet van deze vijf zijn de Cherry MX Red, omdat ik heel veel game maar ook nog wel eens typ. Daarom ben ik niet voor de Cherry MX Silver gegaan. Maar nogmaals, dit is bij iedereen een persoonlijke keuze. Ik hoop dat u hierbij een beetje helderheid heeft kunnen krijgen op het gebied van mechanische toetsenborden.
Huidige bericht: Mechanische toetsenborden
Hoofdafbeelding voor blogpost Mechanische toetsenborden

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze updates!

Ben jij benieuwd naar de updates op het gebied van VR-PC's? Blijf op de hoogte van prijzen, nieuwe builds, tips, VR-games en aantrekkelijke aanbiedingen!