VR. Dit kun je verwachten

Virtual Reality is redelijk nieuw en dus prijzig, om te ervaren wat je kunt verwachten raden wij dan ook aan eerst te oriënteren. Misschien ken je wel iemand die in bezit is van een VR-bril, die hoeven namelijk niet duur te zijn. VR-brillen voor de telefoon kunnen namelijk ook al een goede schets geven van wat je kunt verwachten. In dit artikel bespreken we hoe je makkelijk en goedkoop kunt uitvinden wat je kunt verwachten van VR.

Misschien heb je wel een vriend of kennis die in bezit is van de HTC Vive of Oculus Rift, in dit geval is het natuurlijk makkelijk om uit te vinden wat je kunt verwachten. Nu VR nog in ontwikkeling is zal de kans klein zijn dat je iemand kent die in bezit is van één van deze brillen. Toch zijn er veel manieren om uit te vinden of VR wat voor jou is, er zijn namelijk goedkope demo’s die samen met je smartphone een virtuele omgeving nabootsen. Natuurlijk kun je (nog) geen interactie uitvoeren met deze brillen en is het puur en alleen om te ervaren hoe het is om even op een andere digitale plek te zijn. Vraag na bij vrienden Veel telefoonproducenten spelen in 2016 met de komst van VR-brillen voor de smartphone. Samsung levert bijvoorbeeld bij de wat duurdere telefoon een gratis Samsung Gear VR, een voorbeeld van de perfecte demo om om virtual reality te beleven. Misschien is dit bij jou wel het geval, je zult het dan vast wel beleefd hebben. Mocht je dit niet hebben dan zijn er vast wel vrienden die wel in bezit zijn van zo’n bril, vraag eens na of je het mag proberen. Grote kans dat zij je het fijne kunnen vertellen en laten zien. Opzoek naar buurtinstellingen Google eens wat rond, veel grote instellingen waren net als jij waarschijnlijk nieuwsgierig na het horen van de brillen. Bedrijven spelen in op de hype, misschien kun je de Rift of Vive wel gewoon proberen bij een computer speciaalzaak jou in de buurt, of misschien wel in een moderne bibliotheek. Een beetje ‘Googelen’ kan nooit kwaad! Zelf een demo kopen Schrik niet, een VR-bril voor je telefoon is niet zo duur, je kunt het zo gek maken als je wilt. Het bedrag is best goed te overzien en toch een leuk hebben dingetje, handig om bijvoorbeeld Youtube video’s mee te kijken zonder het rond te hoeven draaien van je telefoon met de hand. Bekijk het assortiment van VR brillen eens op Coolblue.
Huidige bericht: VR. Dit kun je verwachten
Hoofdafbeelding voor blogpost VR. Dit kun je verwachten

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze updates!

Ben jij benieuwd naar de updates op het gebied van VR-PC's? Blijf op de hoogte van prijzen, nieuwe builds, tips, VR-games en aantrekkelijke aanbiedingen!